Ester van Muijen remiseerde met Thomy Mbongo.
Ester van Muijen remiseerde met Thomy Mbongo. Heike Verheul

WSDV-motor draait op volle toeren

1 februari 2023 om 12:14 Overig

WAGENINGEN Na een verdiende en na een schlemielige nederlaag heeft WSDV zich herpakt en hoe! De Wageningse topdamclub stuurde middenmotor Van Stigt Thans 2 met een 14-6 nederlaag terug naar Schiedam en dat was een prestatie van formaat. Met nog twee wedstrijden te gaan deelt WSDV in de ereklasse de derde plaats met VBI Huissen dat wel vijf bordpunten meer heeft gescoord.

Het ging van een leien dakje want na nog geen vier uur spelen was de tussenstand 11-1. Jan Groenendijk had al een zeer confortabel klassiekje op het bord staan toen Ton Burgerhout combinatief te grazen werd genomen. Johan Sterrenburg bereikte niets tegen de weinig inspirerende spelwijze van Edwin de Jager en Koos van Amerongen beschikte in en agressieve variant van de ‘Keller-opening over veel mee kennis van zaken dan Mehmed Yoney, die er niet aan te pas kwam. 

Alexander Schwarzman, geplaagd door een gewichtsontsteking aan zijn rechter arm, speelde de Afrikaan Christian Niami volledig van het bord en Pieter Steijlen boekte subtiel een mooie overwinning op NK-finalist Waldo Aliar. De teamzege was al binnen toen Heike Verheul routinier Peter van der Stap met een offer verraste en met vaste hand op de winst afstevende. 

Ester van Muijen verdiende net geen blauwe vermelding met haar remise met Thomy Mbongo. Analytisch miste ze zelfs een goede winstkans, nu moest ze nog even diep gaan voor de verdiende remise. Machiel Weistra speelde een spannende hekstellingpartij met Jeroen Kos. Het werd en gelijkwaardige remise waar achteraf de WSDV’er het minst tevreden over was. 

Matthias de Kruijf, ingevallen voor Tjeerd Harmsma, was even een weekje over uit Lissabon. Na een goede opening koos hij voor het verkeerde speelplan maar bleef op de been. Totdat hij op de vijftigste zet een fatale rekenfout maakte waar Walter Thoen gretig van profiteerde.

Simon Harmsma heeft een score van plus vier en is nog steeds ongeslagen. De jeugdwereldkampioen deed in het late middenspel ten onrechte een winstpoging waarna de derde Schiedamse Afrikaan, Damien Come Aligna, een gewonnen eindspel bereikte. Met en groten grijns liet Harmsma na afloop zien hoe hij met een geweldig truc toch nog het dreigende verlies had weten te voorkomen.

Waarna het nog lang onrustig bleef bij de Italiaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie