Afbeelding

Zesde plaats voor WSDV ‘hoogst haalbare’

3 april 2022 om 14:49 Overig

WAGENINGEN WSDV sloot het seizoen af met een fikse 14-6 nederlaag tegen Damlust en is definitief als zesde geëindigd in de ereklasse, nog net voldoende voor opnieuw een plek in het linker rijtje op de ranglijst. Vorig jaar jaar werd de Wageningse topdamclub vijfde. De negen punten uit tien wedstrijden waren volgens teamleider Heike Verheul ‘het hoogst haalbare’. “Ik ben blij dat de competitie is afgelopen. Door corona en zo was het alleen maar gedoe, alleen maar regelen. Nooit waren we compleet”.

 Ook dit keer ontbraken twee belangrijke schakels. Koos van Amerongen (buitenland) en Johan Sterrenburg (corona) waren er weer niet bij. Zij werden vervangen door twee spelers uit lagere teams want WSDV 2 moest i.v.m. degradatieperikelen worden gespaard.

Invaller Wim van Mourik vloerde onlangs met een spetterende combinatie ereklasse Thijs Gerritsen. Nu liep hij zelf in een vernietigende slagzet met vaste hand uitgevoerd door grootmeester Martijn van IJzendoorn. Dat betekende 2-2 want Jan Groenendijk (topscorer met +3) had geen tegenstander.

Machiel Weistra koos voor het verkeerde plan en moest daar met een kansloze nederlaag voor boeten. Marcel Monteba speelde tegen Richard Mooser weer dezelfde spannende opening als vorig jaar maar deed het nu beter met remise als resultaat. Grootmeester Erno Prosman damde Heike Verheul finaal van het bord maar gaf onverwacht een kans op herstel weg. Toen WSDV’s teamleider hier geen gebruik van maakte was het snel bekeken.

Ester van Muijen bereikte weinig tot niets tegen Peter van Eck: remise dus. Robert-Jan van Steenbergen z’n stand oogde al vrij snel wat zorgelijk. Met een aantal verrassende zetten gevolgd door een combinatie leek hij regelrecht op zijn eerste competitiewinst af te gaan. In plaats van een schijf te winnen kon nu zijn dam voor gelijkspel worden afgepakt. 

Veenendaal

Met de productiviteit van Alexander Schwarzman wil het niet echt vlotten. Een score van +1 is voor een vijfvoudig wereldkampioen nogal magertjes. Hij heeft echter genoeg sores aan z’n hoofd nu hij met vrouw en twee dochters uit de Oekraïne is gevlucht en thans thans tijdelijk in Veenendaal verblijft. Dit keer trof hij in Ben Provoost weer een opponent die alleen maar in remise was geïnteresseerd wat met hangen en wurgen lukte.

 De tweede invaller, Henk Hoksbergen, deed het heel lang heel goed tegen Erik Hoogendoorn. Pas in het late middenspel ging het mis. Matthias de Kruijf sloot een 

tegenvallend seizoen af met een vrij kansloze nederlaag.

Foto: Hans Kromhout

Bijschrift: Heike Verheul kwam al snel in de problemen tegen grootmeester Erno Prosman.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie