Ook als 'veilingmeester' was Annemiek van Vleuten in topvorm. Haar 'topstukken' verwisselden voor mooie bedragen van eigenaar.
Ook als 'veilingmeester' was Annemiek van Vleuten in topvorm. Haar 'topstukken' verwisselden voor mooie bedragen van eigenaar. Dick Martens

‘Eenmaal, andermaal...... Verkocht!’

27 november 2023 om 14:14 Overig

WAGENINGEN ‘Eenmaal, andermaal....Verkocht!’ Het was eens een heel ander geluid in de fietsenwinkel van Roel Peerenboom. De reden? ‘Veilingmeester’ Annemiek van Vleuten stond staande op een trap in zijn winkel topstukken uit haar rijke wielercarrière aan de man of vrouw te brengen. Annemiek ruimt inmiddels traditioneel aan het einde van het seizoen haar zolder op om haar wielerkleding te verkopen, de opbrengst gaat dan naar het goede doel. Ook na afloop van dit ook voor haar zo succesvolle wielerseizoen ‘beklom’ ze haar zoldertrap, want ‘er lag nog genoeg’. Echter het was voor de fans van de Wageningse wielertopper wel de laatste kans om nog kleding of andere attributen van hun idool aan te kunnen schaffen, want op 10 september jongstleden kneep ze in Arnhem voor het laatst in de remmen en zat haar imposante wielercarrière er definitief op. Dat ging met gejuich en applaus gepaard.

Dat steeg er tijdens de veiling ook regelmatig op. Voor veilingmeester en kopers. Het ‘veilingmeesterschap’ paste Annemiek overigens als een gestroomlijnd tijdritpak. Soepel en met overtuiging veilde ze haar topstukken, waaronder gele truien uit de Tour de Femmes, WK-tricots en het tijdritpak van team NL. ,,400 euro geboden, 500, wie meer dan 500?, ik zie daar 600, ja 750 euro!, wie meer dan 750 euro? Niemand?, dan is dit bijzondere pak voor die mijnheer in die groene jas!” Het was een van de veilingsessies van Annemiek. Maar behalve ‘de mijnheer in die groene jas’ waren er nog veel meer gelukkigen die een bijzonder item aan hun collectie konden toevoegen. Een van hen is Toine Hulshof (57) uit Soest. Voor Annemiek arriveerde had hij al haar grote Oranje Team NL-koffer, een waterdichte Movistar-tas en een roze trui aangeschaft en daar kwamen later vanuit de veiling nog een drietal ‘collectors-items’ bij. Hulshof betaalde er ruim € 1.700,00 voor. ,,Ik heb ervoor gespaard en heb het er voor over. Dit gaat nooit meer gebeuren, bovendien is het voor een goed doel en zijn het mooie aanwinsten voor mijn kleine wielermuseum. Ik heb een enorme bewondering voor Annemiek, als wielrenster, maar zeker ook als mens. Deze verkoop voor het goede doel is daar een ultiem bewijs voor.” Ook Kobi van Brakel van de Stichting Olrik straalt van oor tot oor. ,,Geweldig, dat Annemiek onze stichting heeft gekozen en dan maar liefst € 18.000, 00 kan doneren. Echt heel erg leuk.” 

Ook Annemiek zelf heeft genoten. Rond 18.00 uur nadat ze haar laatste handtekening heeft gezet en in de winkel de rust weer is teruggekeerd blikt ze nog even terug. ,,Geweldig om al die mensen hier te ontmoeten, ze gelukkig heb kunnen maken. En echt alles is verkocht, zelfs die immense foto waar ik met mijn moeder opsta en dat grote spandoek, prachtig! Ook voor die mensen van de Stichting Olrik was het natuurlijk geweldig. ik sta nu ‘een beetje uit’. Het was een drukke week gevuld met reizen, fietsen, kleding uitzoeken en deze veiling- en verkoopdag, maar het was het meer dan waard.”

Dick Martens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie