Afbeelding
Foto Unsplash

Top 3 technische beroepen in Wageningen

Partnercontent

Als je aan technische beroepen denkt, denken de meeste personen aan de voor de hand liggende beroepen zoals een elektricien, klusjesman of monteur. Echter biedt de branche een veelzijdigheid aan verschillende beroepen. Zo heb je veel praktische beroepen, maar heb je ook beroepen waar je veel achter de computer zit of aan de tekentafel. Op elk niveau heb je namelijk diverse beroepen. Maar welke technische beroepen heb je nu in Wageningen? In dit artikel lees je welke beroepen dat zijn en welke opleiding hierbij hoort.

Elektricien

Wanneer je werkzaam bent als elektricien, weet je alles over bepaalde elektrische apparaten en installaties. Je houdt je dan ook bezig met het installeren, onderhouden, repareren of testen van de installaties. Doordat je steeds op andere locaties werkzaam zal zijn, is het een zeer afwisselend beroep. Hierbij is elke situatie weer anders en zal je dus voor iedere situatie het probleem moeten analyseren en oplossen. 

Het beroep kan je als zzp’er uitvoeren, of in loondienst bij een bedrijf. Hiervoor kan je op zoek naar technische vacatures, om aan de slag te gaan als elektricien. Wil je dit beroep graag uitoefenen maar heb je de opleiding nog niet, dan kan je middels een BBL MBO opleiding het traject volgen. Dit is een werk en leertraject, waar je werkzaam zal zijn bij een bedrijf en 1 of 2 dagen in de week naar school zal gaan.

Service engineer

Een service engineer is iemand die onderhoud verricht aan grote machines. Wanneer je van plek naar plek wordt gestuurd om machines te onderhouden, kan dit werk erg afwisselend zijn. Daarnaast is het ook mogelijk om binnen een groot bedrijf werkzaam te zijn en daar de machines te onderhouden. Hierbij zal je dan vaak op dezelfde locatie aan het werk zijn. Vaak is het zo dat er een specialisatie plaatsvindt, welk type machine je gaat onderhouden. 

Dit beroep komt vaak voor in loondienst en is een MBO diploma vereist. Wil je hoger op, dan is het mogelijk om middels een HBO opleiding dit te realiseren. 

Data scientist

Het laatste beroep in het rijtje van technische beroepen, is dat van een data scientist. Hierbij ben je verantwoordelijk voor het structureren en analyseren van grote hoeveelheden data. Deze data is afkomstig vanuit verschillende bronnen. Een data scientist is niet het eerste beroep waar je aan denkt als het gaat om technische beroepen. Om een data scientist te worden, heb je vaak een universitaire diploma nodig. 

 Zit er een beroep voor jou bij? Schroom dan niet om te solliciteren of de uitdaging aan te gaan en de studie te volgen. Wie weet oefen jij wel een van deze beroepen uit in de toekomst.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Europees damtitel voor veteraan Ivens 6 uur geleden
Afbeelding
Klusteam Energiek Roghorst 29 sep, 20:22
Afbeelding
Klassieke muziek is niet saai 29 sep, 20:20
Afbeelding
Italian Coffee Company groeit 29 sep, 20:17
Afbeelding
Geld voor stadsgracht 28 sep, 07:46
Afbeelding
Redichem en SKV debuteren op De Wageningse Berg 26 sep, 19:22
Afbeelding
Dokter, Jazz & Co 26 sep, 16:26