Afbeelding
Foto Unsplash

Een BHV-cursus: Wat is het en wat heb je eraan?

Partnercontent

Misschien heb je gehoord over een BHV-cursus en vraag je je af wat het is. Is het wel iets voor jou? In dit artikel gaan we nader in op wat een BHV-cursus is en welke voordelen je kunt verwachten van het volgen ervan. Ook geven we antwoord op de vragen waar je de cursus kan volgen en hoeveel de BHV-cursus jou gaat kosten.

Wat is een BHV-cursus?

Een BHV-cursus, of Bedrijfshulpverlening, is een cursus die je volgt om te leren hoe je veilig en efficiënt een bedrijf kunt helpen bij een ongeval of noodsituatie. Als werknemer ben je niet verplicht deze cursus te volgen, maar elk bedrijf moet wel minimaal één à twee medewerkers in dienst hebben die deze cursus hebben voltooid.

Wat houdt deze cursus in? Je leert onder andere hoe je een slachtoffer moet helpen, hoe je een brand moet blussen en wat je moet doen bij een ontruiming. De cursus wordt gegeven door professionele instructeurs en is verdeeld over twee dagdelen.

Waarom is het belangrijk om deze cursus te volgen?

Je zou een BHV cursus moeten onder andere volgen omdat het je zal helpen een betere werknemer te worden. In de huidige competitieve arbeidsmarkt is het belangrijker dan ooit om over de vaardigheden te beschikken waarmee je je kunt onderscheiden van de rest. En dat is waar de BHV-cursus om de hoek komt kijken. Deze cursus helpt je de vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt om een effectieve werknemer te zijn.

Daarnaast is het natuurlijk erg belangrijk dat medewerkers weten wat ze moeten doen in noodsituaties. Wil jij de exacte stappen weten die je moet zetten tijdens een brand? Of wil je graag gewonde medewerkers helpen, indien nodig? Dan is dit een cursus voor jou!

Waar kun je de cursus volgen?

Je kunt een BHV-cursus op twee manieren volgen: online of fysiek. Als je kiest voor online, kan je het doen wanneer het jou uitkomt en in jouw eigen tempo. Je hebt toegang tot het materiaal wanneer je maar wilt. Hetzelfde geldt voor de herhaling van de BHV-cursus. Na verloop van tijd raak je de kennis kwijt en daarom is het belangrijk om je kennis op te frissen. Kies voor een BHV herhaling elearning en profiteer van alle gemakken.

Maar als je een meer persoonlijke ervaring wilt, kun je de cursus ook in een fysiek klaslokaal volgen. Dit is een geweldige kans om andere studenten te ontmoeten en te leren van professionals met jarenlange ervaring in het veld. Plus, je krijgt de kans om alle vragen te stellen. Er zijn door heel Nederland verschillende locaties waar je een BHV-cursus kan volgen.

Hoeveel kost de cursus?

De cursus is zeer betaalbaar en het is zeker de investering waard. De fysieke cursussen zijn natuurlijk duurder dan de online varianten. Denk bij een fysieke cursus aan ongeveer €200,-. Betaal je liever wat minder? Dan is een online variant een goede keuze. Hier betaal je meestal ongeveer €50,-.

advertentie
advertentie