Afbeelding
Foto Pixabay

Tips om jezelf voor te bereiden op carnaval

3 februari 2023 om 08:03 Partnercontent

Ben je van plan om dit jaar carnaval te vieren? Of je dit nu in Wageningen zelf gaat doen of een bezoekje gaat brengen aan een gezellige stad in Brabant, het is goed om jezelf voor te bereiden op dit grote feest. Maar hoe doe je dat op de juiste manier? Om je op weg te helpen, hebben wij een aantal handige tips voor je verzameld.

Regel een originele outfit

Bij carnaval hoort natuurlijk wel een originele outfit. Tijdens carnaval kom je mensen in de gekste outfits tegen en dat is ook juist wat het feest zo leuk maakt. Als je er echt bij wilt horen, is een leuke outfit dan ook eigenlijk onmisbaar. Qua outfits heb je echt eindeloos mogelijkheden. Ga daarom op tijd op zoek naar een spectaculair pak die je tijdens carnaval kunt dragen. Er zijn talloze thema’s om uit te kiezen. Ga je met vrienden feesten, dan is het een mogelijkheid om de outfits op elkaar af te stemmen. Denk bij thema’s aan bijvoorbeeld cowboy kleding, beroepen, disco, hippie, indianen of superhelden. Qua verkleedkleding kan het haast niet gek genoeg, dus je hebt een hoop om uit te kiezen.

Draag laagjes

Omdat het met carnaval meestal niet heel warm is buiten, is het een aanrader om laagjes te dragen. Hoewel je misschien al een warme outfit hebt, kan het vaak geen kwaad om daar nog een extra laag onder te dragen. Je kunt die laagjes altijd uittrekken. Door laagjes te dragen, ben je voorbereid op de wisselende temperaturen. Je gaat kroeg in en kroeg uit en krijgt daarom te maken met verschillende temperaturen. Met laagjes kun je je daar makkelijk op aanpassen en voorkom je dat je het te koud krijgt. Vergeet in de dagen voorafgaand aan carnaval ook niet het weersbericht te checken. Op basis daarvan is het mogelijk om te bepalen wat je precies aan moet trekken.

Vergeet de accessoires niet 

Met alleen indianen kleding of een brandweerpak ben je er nog niet, want accessoires maken je uitstraling helemaal compleet. Met accessoires geef je jouw uitstraling nog net dat beetje extra, waardoor het leuk is om te dragen. Denk bij accessoires aan bijvoorbeeld een pet, hoed, haardecoratie, een pruik, bril, sjaal en stropdas. Zodra je die laat matchen met je outfit, ben je helemaal in stijl en klaar om te feesten.

Rust goed uit

Van plan om meerdere dagen carnaval te vieren? Dan is het goed om vooraf even je rust te pakken. Als je meerdere dagen gaat feesten, heb je daar wel de energie voor nodig. Dagen vol met gezelligheid en alcohol kunnen best pittig zijn en daarom is het fijn als je daar uitgerust aan begint. Zorg daarom voor een goede nachtrust in de dagen voor het feest losbarst.

Jezelf voorbereiden voor carnaval is mogelijk met bovenstaande tips. Het is handig om een goede voorbereiding te treffen, vooral als je meerdere dagen van het feest gaat genieten. Dan begin je uitgerust én in stijl aan alle gezelligheid die het feest te bieden heeft!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie