GVC-trainer Joost de Jong (uiterst rechts op archieffoto in het duel tegen Redichem) zag zijn ploeg met 0-4 onderuit gaan tegen Rood Wit'58. Dick Martens

Gelijkspel WVV Wageningen. GVC verliest

4 december 2022 om 17:50 Voetbal

Wageningen kan na ‘superwedstrijd’ leven met 1-1 gelijkspel

WAGENINGEN ,,Het was super”, jubelde WVV Wageningen-trainer Marcel Nijhuis na afloop van het duel met de nummer vier van de 4e Klasse C, Stroe. ,,We hebben weliswaar niet gewonnen, maar ook van dit gelijke spel (1-1) kan ik genieten. Zeker als je je ploeg zoveel strijd ziet leveren tegen een erg goede tegenstander. Voor rust speelden we gewoon goed, maar hadden we wel de pech, dat Ralph Möller en Nino Jansen met blessures het veld moesten verlaten. Ondanks ons goede spel was het Stroe dat vlak voor rust op voorsprong kwam (1-0). Na rust hebben we de jacht op de gelijkmaker ingezet en gelukkig kregen we in de 82e minuut toch nog loon naar werken en was het Sem Lammers die schitterend scoorde. Ik ben echt heel tevreden met dit punt en ik hoop, dat we die lijn nog een week kunnen doortrekken en zaterdag, als Wodanseck bij ons op bezoek komt, de eerste seizoenshelft met een overwinning goed kunnen afsluiten. Dat moet lukken, zij hebben nog geen punt gehaald en dat willen wij in ieder geval nog ‘even’ zo laten. Maar tegen een dergelijke tegenstander ligt onderschatting ook op de loer, daar moeten we voor waken. Dat mag zeker niet gebeuren.”

GVC heeft veel balbezit, maar Rood Wit’58 is veel efficiënter en wint

WAGENINGEN Voor GVC zal de laatste competitiewedstrijd van dit jaar waarschijnlijk in het teken staan van ‘revanche’, want de volgelingen van trainer Joost de Jong trokken zaterdag, in het thuisduel met een van de titelkandidaten van de 4e Klasse C, Rood Wit ‘58 aan het kortste eind: 0-4. ,,Het was een wedstrijd van: wij de bal en zij de doelpunten”, analyseerde de Jong de nederlaag. ,,Wel vind ik, dat de uitslag hoger uitpakte dan het wedstrijdbeeld liet zien, al moet ik wel toegeven, dat wij ook niet veel kansen creëerden en zij ‘ijzingwekkend’ effectief waren. En dat is natuurlijk ook een kwaliteit. Ook hun tactiek, door ons de bal te gunnen en dan bij balverlies ‘in de omschakeling’ gevaarlijk worden voerden zij goed uit. Daar hadden wij het moeilijk mee en in die zin is de nederlaag dan ook wel terecht. Wij moeten er volgende week voor zorgen, dat wij in ieder geval tot meer kansen kunnen komen.”