SKV-aanvaller Ludo oosting worstelt zich door de ESA-defensie.
SKV-aanvaller Ludo oosting worstelt zich door de ESA-defensie. Richard Antonysen

SKV nipt onderuit tegen koploper ESA

30 oktober 2022 om 10:48 Voetbal

ONA ‘53 en WAVV moeten genoegen nemen met gelijkspel

WAGENINGEN In de 3e Klasse A hebben geen van de Wageningse clubs drie punten op hun conto bij kunnen schrijven. SKV ging in eigen huis nipt onderuit tegen koploper ESA: 0-1. WAVV kwam op Sportpark Van Ketwich Verschuur tegen Veenendaal niet verder dan 1-1. Ook ONA ‘53 speelde gelijk. Op bezoek bij JVC Cuijk werd het 2-2.

Dick Martens

,,Van de koploper kun je verliezen”, vond SKV-trainer Jan Gaasbeek, nadat hij zijn ploeg nipt met 0-1 onderuit had zien gaan tegen het Arnhemse ESA, de ongeslagen koploper van de 3e Klasse A. ,,Toch vond ik, dat we eigenlijk wel een puntje hadden verdiend. We kregen zeker onze mogelijkheden en zij scoren uiteindelijk een doelpunt ‘uit het niets’.” Toch erkende Gaasbeek wel dat ESA een ploeg is met weinig zwakke punten, een ploeg die weinig tot geen kansen weggeeft en fysiek prima in elkaar steekt. ,,Maar als ploeg hebben wij zeker niet verzaakt en kwamen wij zeker voor rust niet echt in de problemen en als we wat slimmer hadden gespeeld, had er toch zeker wel een doelpunt ingezeten.” Doelpunten waren schaars op ‘De Zoom’. Dat bleek ook na rust, waarin beide ploegen wel probeerden een opening te forceren, maar daar vooralsnog niet in slaagden. Toch kon er uiteindelijk toch nog worden gejuicht. ,,Maar helaas niet door ons”, vervolgt Gaasbeek. ,,Die ene treffer van hen kwam echt uit de lucht vallen. Natuurlijk probeer je in die laatste minuten dan toch nog wat te forceren, maar dat zat er voor ons helaas niet meer in. Toch ben ik zeker trots op de jongens, zij hebben zich kranig geweerd tegen de koploper.” 

WAVV hield aan het thuisduel met VV Veenendaal een punt over. ,,Vooraf had ik daarvoor getekend”, blikt trainer Moslin Adnane terug. ,,Maar na de eerste helft was ik dat zeker niet. Toch kan ik uiteindelijk wel leven met die 1-1, al hadden we zeker nog een strafschop moeten hebben. Krijg je die en benut je die ook dan win je die wedstrijd ook nog.” In de slotfase werd het nog even hectisch. ,,De scheidrechter maakte het zichzelf moeilijk. In het begin trad hij niet adequaat op, dat probeerde hij met gele kaarten in de slotfase te compenseren. Toen was het te laat en leidde dat nog tot een opstootje. Jammer, want daar was het de wedstrijd niet naar.” De WAVV-treffer werd gescoord door Davey Jansen.

Ook ONA’53 moest genoegen nemen met een gelijkspel. Op bezoek bij JVC Cuijk namen de bezoekers door doelpunten van Kay van Kuilenburg en Bjorn van den Brink nog wel een 0-2 voorsprong, maar zagen de gastheren toch nog langszij komen: 2-2. ,,Binnen 12 minuten was het al 2-0 voor ons”, zag trainer Martin Mol. ,,Maar het lukte ons vervolgens niet die bevrijdende 3-0 te maken. Maar eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat JVC de hele wedstrijd de bovenliggende partij was. Toch hadden wij de winst kunnen pakken als wij met name in de laatste fase wat slimmer met onze kansen waren omgegaan. Maar nogmaals, wij speelden niet het voetbal dat ik graag wil zien en lieten ons door JVC de wil opleggen. Dat kan en moet anders.”

advertentie
advertentie