WAVV-aanvaller Davey Jansen is het juichend middelpunt nadat hij tegen koploper ESA zijn ploeg op een 1-0 voorsprong heeft geschoten. Het bleek uiteindelijk ook 'de winnende' te zijn.
WAVV-aanvaller Davey Jansen is het juichend middelpunt nadat hij tegen koploper ESA zijn ploeg op een 1-0 voorsprong heeft geschoten. Het bleek uiteindelijk ook 'de winnende' te zijn. Dick Martens

WAVV legt koploper ESA over de knie

25 maart 2023 om 20:54 Voetbal

De Arnhemmers lijden in Wageningen de vijfde (!) nederlaag op rij.

WAGENINGEN WAVV heeft zich in het thuisduel met koploper ESA prima gerevancheerd van de fikse oorwassing van vorige week, toen er op bezoek bij vv Veenendaal met maar liefst 4-0 werd verloren. De ploeg van trainer Moslin Adnane legde in eigen huis koploper ESA over de knie. De Arnhemmers zitten duidelijk in nog zwaarder weer na de maar liefst vijfde (!) nederlaag op rij. Grote man bij WAVV was Davey Jansen, die de winnende treffer voor zijn rekening nam.

Dick Martens

JUBELEND MIDDELPUNT Terwijl ESA-trainer Marco Bosch, na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Delphin de Graaf uit Putten, moederziel alleen achterbleef in de dug-out, was zijn collega-trainer Moslin Adnane het jubelend middelpunt van dolle WAVV-vreugde. Het contrast kon niet groter worden uitgebeeld. De redenen waren begrijpelijk. Adnane’s volgelingen waren na 90 minuten de sterksten tegen de hopeloos met hun vorm worstelende koploper van de 3e Klasse A. De Arnhemmers zien een kolossale voorsprong van maar liefst 12 punten als sneeuw voor de zon verdwijnen en de nummer twee, VVA Achterberg, tot op één punt naderen. Maar aan al die Arnhemse ellende had WAVV geen  boodschap, daar ging na de welkome overwinning in de kleedkamer de muziek op ‘standje oorverdovend’. Door de zege handhaven de Wageningers zich, met ook al een periodetitel op zak, keurig op de derde plaats.

JUICHEN Voor rust viel er op het door hevige regenbuien en een keiharde wind geteisterde Sportpark Van Ketwich Verschuur weinig te genieten. De elementen speelden de hoofdrol, de voetballers waren veelal het leidend voorwerp. Toch wisten beide ploegen, tussen de buien door, nog wel wat kansen te creëren, maar tot treffers leidde dat niet. ,,Het was enorm lastig voetballen”, vond ook Adnane. ,,Vooral voor onze spitsen, zij konden maar moeilijk worden bediend, al was Michael (van Schaik, DM) wel een keer dichtbij de openingstreffer. Gelukkig gingen we na rust beter met de omstandigheden om, met de wind in de rug, kwamen tot beter voetbal, wat weer tot meer kansen leidde.” Toch duurde het tot 66e minuut tot er ook daadwerkelijk gejuicht kon worden. 

SLUWE VOS Niet voor de eerste keer was het de speersnelle sluwe vos Davey Jansen die na een schitterende balaanname ESA-doelman Dennis Arnati volkomen kansloos liet (1-0). Vervolgens leek Michael van Schaik het duel definitief te beslissen, maar in plaats van zelf de trekker over te halen, wilde hij ploeggenoot Lars Dolphijn die eer gunnen, maar van Schaiks eindpass was daarvoor net niet toereikend. Daardoor werd het in de slotfase toch nog even billenknijpen, zeker nadat een verwoestende Arnhemse inzet het aluminium boven doelman Luc Huurman nog had geteisterd. Scoren deden de gasten, tot opluchting van ‘heel’ WAVV echter niet meer. ,,Het was weer een typische WAVV-thuiswedstrijd”, vond Adnane. ,,Hier kunnen we wat extra’s brengen, dat was vandaag ook zeker nodig. Onze hechte defensie in combinatie met het dynamische middenveld en de scherpe spitsen heeft ons de verdiende overwinning opgeleverd.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie