WMHC-coach Raoul Grevenstuk (met pet) analyseert de 4-1 nederlaag.
WMHC-coach Raoul Grevenstuk (met pet) analyseert de 4-1 nederlaag. Dick Martens

‘Er is nog wat werk aan de winkel’

Overig

Valse seizoenstart Dames 1 WMHC en hun coach Raoul Grevenstuk

WAGENINGEN ,,De kop is eraf”, verzuchtte Raoul Grevenstuk, de nieuwe coach van de vrouwen van WMHC, kort na afloop van de seizoenopening tegen het bezoekende Nijmegen. De bezoekers zijn op dit moment nog een maatje te groot voor de jonge maar talentvolle selectie van de debuterende coach, die zijn ploeg in het eerste kwart al snel op een 0-1 achterstand zag komen. Die score stond ook na het tweede kwart nog op het scorebord, maar de Nijmeegsen verdubbelden de score in kwart drie opnieuw snel en kwamen even later zelfs op 0-3. Even bracht Noor Cardinaal weer wat hoop in de Wageningse harten, maar in het laatste kwart besliste Nijmegen met de 1-4 het duel definitief in hun voordeel. Toch was er na afloop een bemoedigend applaus van zowel de tegenstander, de coach en het trouwe Wageninge publiek.

Dick Martens

Grevenstuk verdiende zijn sporen in het hockey al ruimschoots bij onder andere HGC, LOHC, AH&BC (Amsterdam), Hockeyvereniging MYRA  Amstelveen, HC De Reigers en HC Bloemendaal en stapte met heel veel zin en ambitie in het Wageningse avontuur. 

,,Ik wist, dat ik met een jonge groep, waarvan twee derde uit de A komt, aan de competitie ging beginnen. Talentvolle speelsters die afgelopen seizoen in de halve finale van het Nederlands kampioenschap stonden. Maar je ziet, nu in de Overgangsklasse, dat het wel een ander metier is dan jeugd-hockey. Vooral in de omschakeling zie je dat, daarin laten we nog teveel gaten vallen, waardoor Nijmegen vooral via de zijkanten te gemakkelijk door onze verdediging kwam. Nu mag dat nog, maar over een maand zeker niet meer. Dan moeten wij dat positioneel dichtgetimmerd hebben.” Dat er nog wat werk aan de winkel was, wist de nieuwe coach al vanaf het moment, dat hij zijn handtekening onder het contract zette. ,,Er was een hele groep meiden gestopt, je krijgt een nieuwe groep, die echt enthousiast is en er veel energie in wil steken, die alleen nog wel ‘het tactische verhaal’ mist, met name in de omschakeling, dus van balbezit naar geen balbezit.” Saillant detail bij het eerste competitieduel was nog, dat Grevenstuk ‘in het dagelijks leven’ ook noch Technisch Manager is, juist bij Nijmegen. ,,Maar ik sta hier vandaag wel gewoon als trainer-coach van Wageningen Dames 1, dat kan ik prima scheiden. Bovendien ben ik daar niet verantwoordelijk voor de Dames en Heren-lijn. Natuurlijk begrijp ik wel, dat die link al snel wordt gelegd. Misschien als ik er maandag binnen was komen stappen met een overwinning op zak, was mogelijk mijn bureaustoel wel weggehaald, maar dat had ik graag mee willen maken. Ik ben een coach die altijd wil winnen, maar ben ook realistisch. Nijmegen komt uit de Promotieklasse en hebben een goede geroutineerde kern overgehouden en dat is juist het omgekeerde wat ik hier heb. Ik startte met een jonge ploeg, zij met een gelouterde ploeg. Maar ik denk, dat als wij deze wedstrijd over een maand nogmaals zouden spelen, we er niet meer met 4-1 af gaan. Dan gaat ‘het werk aan de winkel’ zijn vruchten afwerpen.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Europees damtitel voor veteraan Ivens 6 uur geleden
Afbeelding
Klusteam Energiek Roghorst 29 sep, 20:22
Afbeelding
Klassieke muziek is niet saai 29 sep, 20:20
Afbeelding
Italian Coffee Company groeit 29 sep, 20:17
Afbeelding
Geld voor stadsgracht 28 sep, 07:46
Afbeelding
Redichem en SKV debuteren op De Wageningse Berg 26 sep, 19:22
Afbeelding
Dokter, Jazz & Co 26 sep, 16:26