Martijn Adelmund op zijn nieuwe werkplek; de bblthk
Martijn Adelmund op zijn nieuwe werkplek; de bblthk Kees Stap

Martijn gaat fluitend op pad

Overig

WAGENINGEN Terug van weggeweest wil hij het zelf niet noemen. Maar voormalig stadsdichter Martijn Adelmund is de nieuwe coördinator naschoolse Cultuureducatie in Wageningen. Samen met drie collega’s in het zogenaamde cultuurteam gaat hij vanuit de bblthk kinderen en jongeren enthousiast maken voor cultuur.

Ex-stadsdichter maakt kinderen enthousiast voor cultuur

Toen hij vorig jaar de vacature zag, begon het te kriebelen. “Door mijn werk als stadsdichter en via diverse optredens heb ik een groot netwerk in cultureel Wageningen. Het lijkt me geweldig om dat te gebruiken om kinderen en jongeren in contact te brengen met goede docenten op een plek die prikkelend en inspirerend is. Ik vind het namelijk heel belangrijk dat kinderen in aanraking komen met cultuur en zichzelf op die manier ontwikkelen. Om mezelf als voorbeeld te nemen; op de voormalige Nudeschool en het Pantarijn heb ik kennis gemaakt met cultuur. Dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik dichter en schrijver ben geworden. Natuurlijk hoeven niet alle kinderen professional te worden, het plezier staat bovenaan.”

Omdat Martijn de functie heeft overgenomen, staan er de komende week al de nodige activiteiten op het programma. Kinderen kunnen hun eigen theaterstuk maken, verhalen maken bij de Schrijfclub en beats maken met percussie. “Die activiteiten zijn nog het resultaat van mijn voorganger Grace Vroomen”, legt Martijn uit. “Aan mij de taak om te zorgen dat er komend jaar nog veel meer leuke en inspirerende activiteiten komen. Daarvoor wil ik onder andere dat cultuureducatie en activiteiten voor kinderen en jongeren een plek krijgen bij bestaande initiatieven. Dat werkte al goed bij de Cultuurzomer, maar ik denk ook aan bijvoorbeeld Woetstok, het Bevrijdingsfestival, de Sinterklaasintocht of het Belmondo Festival.”

Martijn is pas een week bezig, maar hij weet nu al dat hij heel blij wordt van zijn nieuwe baan. “Ik merk dat ik fluitend op pad ga. Hoe heerlijk is dat!”

Kijk voor alle activiteiten op www.bblthk.nl/eigenwijzer.

advertentie
advertentie
Afbeelding
SAM Plein De Roghorst stimulans voor buiten sporten en spelen 16 uur geleden
Afbeelding
WSDV Gelders damkampioen 5 feb, 09:57
Afbeelding
Nederlandse tafeltennisters in Wageningen onderuit tegen frankrijk 3 feb, 19:42
Afbeelding
Tips om jezelf voor te bereiden op carnaval 3 feb, 08:03
Afbeelding
WSDV-motor draait op volle toeren 1 feb, 12:14
Afbeelding
Op eigen houtje, vrouwen in Elfstedentocht 1 feb, 12:11
Afbeelding
Wageningen eert zijn sporters 31 jan, 11:49