Spelbeeld uit de derby SKV-ONA '53 (0-1). Ook WAVV komt uit in dezelfde 3e Klasse A.
Spelbeeld uit de derby SKV-ONA '53 (0-1). Ook WAVV komt uit in dezelfde 3e Klasse A. Dick Martens

Op naar de tweede seizoenshelft

Overig

WAGENINGEN Terwijl de profvoetballers alweer vol overgave aan hun tweede seizoenshelft zijn begonnen, zitten hun amateur-collega’s nog in de voorbereiding op de herstart. Ook in Wageningen is dat het geval. Er wordt geoefend, een teamuitje georganiseerd en weer volop getraind. Bij de trainers overheerst het optimisme, zij gaan op voor een mooie, maar zeker ook spannende seizoens apotheose.

Optimisme overheerst bij de ‘Wageningse’ trainers 

Dick Martens

Bij WAVV werd na het seizoensuitje van vorige week, waar de selectie van trainer Moslin Adnane onder andere op een bierfiets Antwerpen ‘onveilig’ maakte, de trainingsdraad weer opgepakt. ,,We hebben zaterdag getraind en aansluitend geluncht”, aldus Adnane. ,,Ook hebben we nog even teruggeblikt op de eerste seizoenshelft en de neuzen weer dezelfde kant op gezet. Ik heb mijn ploeg voorgehouden, dat ik vond dat wij voor de winterstop de verrassing in de 3e Klasse A zijn geweest. Mooi, maar nu is het zaak, om er nu voor te zorgen, dat we als stabiele derdeklasser gaan eindigen. Om die doelstelling te halen, of misschien stiekem te verrassen met een periodetitel, zal de selectie vanaf nu weer elke training en wedstrijd ‘scherp’ moeten zijn.” Toch zit Adnane, die ook volgend seizoen de WAVV-trainer zal zijn, nog wel met een kleine ‘maar’ richting de seizoen. ,,Komende week gaan er nog zeker zeven spelers met vakantie, daar zitten ook wat wintersporters bij. Met een toch niet al te grote selectie hoop ik, dat iedereen weer heel terug komt.”

Ook bij ONA, evenals WAVV en SKV uitkomend in de 3e Klasse A, werd de draad inmiddels weer opgepakt. Op een kletsnat Sportpark Van Ketwich Verschuur werd er geoefend en gewonnen (2-0) van SDVB 2. ,,Het weer was dramatisch, maar ‘we’ hebben toch weer minuten gemaakt. Volgende week hebben we ons teamuitje, we gaan padellen in Tiel en daarna met zijn allen uit eten. Leuk, lekker en goed voor de sfeer, dat is ook ONA.” Helemaal tevreden over zijn ploeg is Mol niet. ,,Wij hebben bewezen, dat we van elke ploeg kunnen winnen, maar ook verliezen. Dat is de reden van de 7e plaats op de ranglijst, die stand liegt niet. Dus we kunnen straks weer aan de bak, slagen wij erin om het beste uit onszelf te halen, dan ben ik ervan overtuigd, dat we nog hoger op de ranglijst gaan eindigen.” 

Hoger eindigen, dat wil plaats- en klassegenoot SKV ook. Trainer Jan Gaasbeek heeft daarbij nog een extra reden om het seizoen goed af te sluiten. Vlak voor de jaarwisseling kreeg hij van de Technische Commissie en het bestuur te horen, dat zijn contract niet zou worden verlengd. ,,Zo zit ik zeker in elkaar”, aldus de gedreven trainer, die zeker de intentie heeft om zijn trainerscarrière nog een paar jaar te verlengen. ,,De eerste doelstelling is de groep weer helemaal fit te krijgen. Gaat dat lukken dan is het vervolgens zaak om die derde plaats vast te houden, of nog te verbeteren. Een periode? Dat kan zeker. We hebben een prima, maar krappe selectie. Blijven we van blessures gevrijwaard, dan gaan wij zeker hoog eindigen. Verder hoop ik, dat er zich voor mij nog een mooie club komt.”

Vervolg van de voorbeschouwing in de kolom 

advertentie
advertentie
Afbeelding
SAM Plein De Roghorst stimulans voor buiten sporten en spelen 16 uur geleden
Afbeelding
WSDV Gelders damkampioen 5 feb, 09:57
Afbeelding
Nederlandse tafeltennisters in Wageningen onderuit tegen frankrijk 3 feb, 19:42
Afbeelding
Tips om jezelf voor te bereiden op carnaval 3 feb, 08:03
Afbeelding
WSDV-motor draait op volle toeren 1 feb, 12:14
Afbeelding
Op eigen houtje, vrouwen in Elfstedentocht 1 feb, 12:11
Afbeelding
Wageningen eert zijn sporters 31 jan, 11:49