Afbeelding
Foto door RODNAE Productions via Pexels

Cryptocurrencies en NFT’s: Wat zijn de verschillen?

Partnercontent

We hebben het de laatste tijd steeds vaker over cryptocurrencies en NFT’s (Non-Fungible Tokens). Maar veel mensen weten eigenlijk niet wat de verschillen nou eigenlijk zijn. In dit artikel vertellen we je er meer over zodat je weet hoe het in elkaar steekt.

Cryptocurrency

Cryptocurrencies zijn digitale valuta die gebruikt worden als ruilmiddel, net zoals euro’s of dollars. Er zijn verschillende soorten cryptocurrencies, maar de bekendste is Bitcoin. Ook Ethereum, Litecoin en Ripple zijn bekende voorbeelden. Cryptocurrencies worden gebruikt om online te kunnen betalen, maar je kunt ze ook ruilen voor andere valuta’s. Je kunt zelf de koersen zoals de polkadot koers en de chainlink koers gemakkelijk in de gaten houden. Het cryptocurrency-netwerk maakt gebruik van blockchain-technologie. Dit is een gedecentraliseerd netwerk waarbij elke gebruiker een eigen ‘wallet’ heeft. Alle transacties worden in het netwerk vastgelegd, zodat je ze kunt controleren. Cryptocurrencies zijn ontstaan in 2009, toen de eerste Bitcoin-transactie werd gedaan

NFT

NFT’s zijn digitale tokens die uniek zijn en niet verhandelbaar zijn. Dit betekent dat je ze niet kunt ruilen voor andere NFT’s of voor andere valuta’s. Een bekend voorbeeld van een NFT is de CryptoKitty. Dit is een digitale kat die je kunt aanschaffen, maar ook verkopen of ruilen. NFT’s maken gebruik van blockchain-technologie, net zoals cryptocurrencies. Dit betekent dat alle transacties in het netwerk vastgelegd worden. NFT’s zijn in 2017 ontstaan.

Blockchain

Blockchain is een decentraal netwerk waarbij alle gebruikers een eigen ‘wallet’ hebben. Alle transacties worden in het netwerk vastgelegd, zodat je ze kunt controleren. Dit systeem werkt anoniem, zodat niemand weet wie wat heeft gekocht of verkocht. Blockchain-technologie maakt gebruik van ‘distributed ledger technology’ (DLT). Dit betekent dat alle transacties op alle computers in het netwerk worden bijgehouden. Het is niet mogelijk om transacties te wijzigen of te verwijderen.

advertentie
advertentie