Afbeelding
Foto: micheile henderson via Unsplash

De leukste kindvriendelijke restaurants van Amersfoort

17 april 2023 om 11:41 Partnercontent

Amersfoort, de prachtige historische stad in het hart van Nederland, biedt niet alleen een scala aan mooie bezienswaardigheden en winkels (parkeren in Amersfoort centrum is overigens een eitje in de garage), maar is ook fijne plaats om uit eten te gaan met het hele gezin. Wij vertellen je meer over de leukste kindvriendelijke restaurants van Amersfoort. 

HEY!Pannenkoek

Bij HEY!Pannenkoek, een gezellige pannenkoekenboerderij in Amersfoort, staat kwaliteit en ambacht hoog in het vaandel. Alle pannenkoeken worden met zorg en vakmanschap bereid in een open keuken, met gebruik van verse streekproducten.

Met meer dan 200 verschillende pannenkoeken op het menu, kan het lastig kiezen zijn. Daarom hebben ze ook 29 specialiteiten geselecteerd die zeker de moeite waard zijn.

Speciaal voor kinderen is er ook genoeg te beleven! Van een bezoek aan de kinderboerderij tot speelmogelijkheden binnen en buiten, de jongste gasten zullen zich geen moment vervelen.

Naast een gezellig pannenkoekenrestaurant biedt HEY!Pannenkoek ook de ideale locatie voor een lunch, high tea, receptie, vergadering, borrel of feest. 

KROAST

KROAST is gevestigd in De Nieuwe Stad, een voormalig havengebied dat is omgetoverd tot een levendig stadsdeel waar cultuur en creativiteit samenkomen. De oude zeepfabriek Rohm & Haas, die in 2002 werd gesloten, speelt een belangrijke rol in de herbestemming van dit gebied.

Het complex heeft een rijke geschiedenis, van een blekerij in 1885 tot een chemische fabriek en later een producent van industriële lijmen. Het gebouw heeft vele uitbreidingen ondergaan, waaronder de droogloodsen met hun karakteristieke daken in 1931 en de loodsen aan de rechterzijde in 1952.

Gelukkig werd de oude fabriek van de sloop gered en kreeg het een nieuwe bestemming als gemeentelijk monument. In april 2017 opende KROAST haar deuren in het pand.

Naast een heerlijk diner bieden ze ook een speciale play area, genaamd het Glazen Huys, waar kinderen kunnen spelen, ontdekken en leeftijdsgenoten ontmoeten. Deze ruimte is voorzien van allerlei speelgoed, een TV, een tipi tent, knutselmaterialen en zelfs een racebaan. Op vrijdag en zaterdag hebben ze ook een nanny in huis, zodat ouders onbezorgd van hun diner kunnen genieten. Parkeren doe je gewoon op straat met de parkeerapp, wel zo makkelijk!

De Kabouterhut

Sinds 7 juni 1982 is pannenkoekenhuis ‘De Kabouterhut’ een begrip in Amersfoort en omstreken. De locatie is dé plek waar gezinnen graag neerstrijken voor een heerlijke pannenkoek na een bezoekje aan de dierentuin, om zo de dag voor de kids helemaal compleet te maken.

De Kabouterhut is ook perfect voor teamuitjes, waarbij ‘onbeperkt kipkluiven’ een favoriete activiteit is om te doen voordat er gefeest wordt.

Maar natuurlijk ben je ook met z’n tweeën, met het hele gezin of de familie van harte welkom in het restaurant. Je kunt bijvoorbeeld ‘s middags bijkomen op het zonnige terras halverwege een fietstocht met een kopje koffie of thee en huisgemaakte taart, of ‘s avonds genieten van een uitgebreid 3-gangen menu.

Hoewel ze ooit bekend zijn geworden door hun ambachtelijke pannenkoeken, hebben ze het aanbod in 1998 uitgebreid met het kiprestaurant, waar kipspecialiteiten centraal staan. Zo is het zelfs mogelijk om ook in het kiprestaurant een pannenkoek te bestellen, zodat er voor ieder wat wils is. Kortom, De Kabouterhut biedt de perfecte combinatie voor een fijne avond uit eten voor het iedereen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie