Amarins Bouma (met pet) en Irene van der Heijden (liggend rechtsvoor) vieren met hun teamgenoten het kampioenschap uitbundig.
Amarins Bouma (met pet) en Irene van der Heijden (liggend rechtsvoor) vieren met hun teamgenoten het kampioenschap uitbundig. Dick Martens

Vrouwen RC Wageningen kampioen

31 mei 2022 om 08:43 Overig

‘We hebben de laatste jaren echt grote stappen gemaakt’

WAGENINGEN Het was vorige week zaterdag groot feest op Sportpark De Zoom. De reden? Het luid bejubelde kampioenschap, na een duidelijke 35-19 overwinning op de Pickwick Players uit Deventer, van het vrouwenteam van Rugby Club Wageningen. Weer een beetje bijgekomen van de festiviteiten die volgden blikken de speelsters Amarins Bouma en Irene van der Heijden terug op een ‘heerlijk seizoen’, maar laten ze ook hun licht schijnen over ‘hun’ club en hoe leuk rugby is.

Dick Martens

De oogjes zijn nog een beetje klein, maar de mooie herinneringen aan het kampioensfeest overheersen nog steeds. ,,Het was natuurlijk wel een feestje waard. Kampioen word je niet zo vaak”, klinkt het in koor. ,,Een bekroning voor niet alleen ons als team, maar voor ‘de hele club’, die lekker aan de weg timmert. Dan geeft een dergelijk kampioenschap natuurlijk een boost.” Het vrouwenrugby wordt bij RC Wageningen al sinds 1975 beoefend. ,,Er werden zelfs al eens landskampioenschappen gevierd, echter de laatste jaren liep het ledenaantal sterk terug, maar konden we gelukkig wel blijven rugbyen door ‘te clusteren’ met andere clubs. Maar inmiddels staat er weer een volledig team, dat de laatste jaren echt stappen heeft gemaakt en dat betaalde zich uit met dit kampioenschap. En dat is supermooi!” Door de titel promoveren de dames van de 3e naar de 2e Klasse. ,,Ons team bestaat inmiddels uit ruim 30 speelsters, voor de helft bestaande uit studenten en de rest uit speelsters uit de hele regio. Een mooie mix, qua cultuur, maar ook qua leeftijd. De jongste is 18 en de oudste is ‘een vijftiger’. Ook voor speelsters die af en toe een balletje willen gooien hebben we ruimte.”

Ook had het team de afgelopen twee jaar te maken met de coronabeperkingen, maar rolde daar wonderwel toch prima doorheen. ,,We zijn, met inachtneming van de geldende regels, wel blijven trainen. We vroegen de speelsters om eventueel een vriendin mee te nemen en die dan ook eens kennis te laten met onze mooie sport. Dat betaalde zich uit en wij zijn zelfs in de coronatijd gegroeid, qua leden, maar zeker ook als ‘vriendinnenteam’. En toen we weer ‘los’ mochten had iedereen zoveel energie en zijn we met heel veel inzet en supergemotiveerd opgegaan voor een goed resultaat. Met elkaar hadden we de ambitie om de top drie te gaan halen al wel uitgesproken. Dat gaf ons dan recht om voor promotie te kunnen spelen. En dat is gelukt en heeft zich ook nog eens uitbetaald in dit kampioenschap. Met dank ook aan onze trainer Peter Dorrestein. Een geweldige vent, die ons team echt beter heeft laten spelen.” Het duo, dat destijds samen de eerste stappen op het rugbyveld zette, speelt ‘in de scrum’. Amarins op de eerste en Irene op de tweede rij. ,,We hebben als team met volle teugen genoten van deze promotie, maar we willen de lat toch weer wat hoger leggen. We hebben met dit team zeker ook wat te zoeken in die 2e Klasse en ons doel is, om ook nu weer in de promotiepoule terecht te gaan komen. En wie weet gaan we onszelf dan weer verrassen. Dan doen we dit feestje nog eens ‘dunnetjes’ over.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie