WVV Wageningen-aanvoerder Mike Verbeek neemt vlak voor rust in het duel tegen Redichem, een vrije trap. Het schot zou even later de 2-0  opleveren.
WVV Wageningen-aanvoerder Mike Verbeek neemt vlak voor rust in het duel tegen Redichem, een vrije trap. Het schot zou even later de 2-0 opleveren. Dick Martens

Opluchting bij WVV Wageningen na krappe winst op Redichem

19 maart 2023 om 12:53 Voetbal

WAGENINGEN WVV Wageningen weet eindelijk weer wat winnen is. De uiteindelijke 2-1 thuiszege op streekgenoot Redichem zorgde in het Wageningse kamp dan ook voor de nodige opluchting. Bij rust leidde de ploeg van trainer Marcel Nijhuis weliswaar al met 2-0, maar het werd toch nog een helft ‘billenknijpen’, zeker na de aansluitingstreffer van de gasten. Na het laatste fluitsignaal viel er dan ook zicht- en hoorbaar een zware last van menig groen witte schouder.

Dick Martens

LAATSTE ZEGE Wageningen won voor het laatst op 10 december 2022 (!) tegen Wodanseck, maar uitgerekend die uitslag werd uit de uitslagenreeks geschrapt, omdat de ploeg uit Wolfheze zich uit de 4e Klasse C heeft teruggetrokken. Het laatst veroverde punt werd een week daarvoor veroverd op bezoek bij Stroe (1-1). De laatste ‘echte’ driepunter werd daadwerkelijk gepakt op 19 november 2022 toen in eigen huis de stadsderby tegen GVC met 3-1 in winst werd omgezet.

WERD TIJD ,,Het werd dus wel weer eens tijd”, vond ook Nijhuis. ,,Maar ook nu ging het niet echt van harte, al zag het daar voor rust allerminst naar uit.” De winnende trainer doelde daarmee op een keur aan opgelegde kansen, waaronder ook nog eens een strafschop, die door vleugelaanvaller Hannes Rensen huizenhoog over werd geschoten. ,,Na een kwartier had het al 3-0 kunnen, nee, moeten staan. We speelden Redichem helemaal van de mat.” Rensen had zijn ploeg na ruim een kwartier al wel op een 1-0 voorsprong gezet en omdat ook zijn collega-spitsen vervolgens ook de mooiste kansen om zeep hielpen, leek dat ook de ruststand te worden. Maar het was aanvoerder Mike Verbeek die vanuit een vrije trap de score verdubbelde (2-0).

VERTROUWEN ,,Er was geen vuiltje aan de lucht”, vervolgt Nijhuis zijn wedstrijdanalyse. ,,Je hamert er in de rust wel op, dat er direct weer scherp moet worden begonnen.” Die waarschuwing leek over te zijn gekomen, want direct vanaf de aftrap stevende Rensen alweer moederziel alleen op Redichem-doelman Jorn Blom af, maar niet voor de eerste keer faalde de aanvaller opzichtig. En omdat de gasten klaarblijkelijk moed putten uit de Wageningse kansenmisserij en de thuisclub nonchalant en slordig werd, keerden de kansen. Het was maar goed, dat Wageningen-doelman Demi van den Hurk zich aan de malaise onttrok, want hij alleen behoede voor en na de aansluitingstreffer van Redichem-invaller Joeri de Leeuw zijn ploeg voor minimaal de niet eens onverdiende gelijkmaker. ,,Het leek een kopie van de uitwedstrijd te worden. Toen kwamen we ook twee keer op voorsprong en werd het in de slotfase mog 3-3. Gelukkig kwam het nu niet zo ver. Deze overwinning geeft de ploeg weer wat vertrouwen na al die nederlagen.”