Afbeelding
Foto door Artem Podrez via Pexels

3 tips om ultiem te ontspannen

14 december 2022 om 09:07 Partnercontent

Het zijn roerige tijden. Het alledaagse leven is erg druk en we vliegen vaak van hot naar her. Soms nemen we weinig tijd om te ontspannen en we gunnen onszelf de ruimte er niet voor. Toch is het zo belangrijk om op te laden, zodat we het leven vol energie weer aankunnen. Een ideale houding om te ontspannen is natuurlijk het innemen van een zogenaamde horizontale positie: heerlijk onder een deken in bed, of juist languit op de bank. Helemaal zen!

Tip 1: Een goed bed is het halve werk

We spenderen als mens gemiddeld ruim 30 jaar van ons leven in bed. Een plek waar je zoveel tijd doorbrengt, moet natuurlijk wel een goede plek zijn. Daarom is het bewust kiezen van een matras heel belangrijk, maar het oog wil uiteraard ook wat. Bedframes zijn te verkrijgen in alle maten, kleuren en vormen. Wanneer je ervoor kiest om een bedframe te kopen bij vidaxl.nl zijn de mogelijkheden eindeloos. Ga jij voor een futuristisch kunstleren bedframe met led verlichting? Of wordt het toch een klassiek houten frame met een natuurlijke uitstraling? Wanneer je geen idee hebt waar je moet beginnen, raden wij aan om te starten met de bedkeuze assistent quiz op de website van VidaXL. Zo wordt kiezen een eitje!

Tip 2: Tot rust komen in de buitenlucht

Ontspannen kan natuurlijk ook buiten het bed: heerlijk buiten in het zonnetje op een tuinbank. Tuinbanken zorgen voor genoeg zitplekken in de tuin en zijn er ook in vele vormen, kleuren en maten. Van een sierlijke gietijzeren tuinbank tot een praktische tuinbank met een opbergbox en een tuinhoekbank om met een groter gezelschap op te zitten. Uiteraard kun je er ook zonder andere mensen lekker op onderuitzakken. Zonnebril op, kopje koffie en een krantje erbij, en je zult helemaal tot rust komen.

Tip 3: Gewoon ‘zijn’

We leven gejaagde levens, waarbij we weinig tijd inruimen om gewoon eens even niets te doen en alleen maar te ‘zijn’. Niets doen? Hoe moet dat dan? Kan ik dat wel? Ja, dat kunnen we allemaal! Het maakt niet uit waar je het doet: in je bed, op de bank, een stoel in de tuin of buiten in de natuur. Zonder televisie, muziek, radio, een boek of andere afleiding. Gewoon even voor je uitkijken en je in het moment bevinden.

Kortom, wanneer je ultiem wilt ontspannen is het aan te raden om een goed bed aan te schaffen en tot rust te komen in de buitenlucht zonder enige afleiding. 

advertentie
advertentie